Bikefitting

Op uw racefiets of mountainbike wilt u optimaal presteren en genieten. Dit alles het liefst ook nog eens blessurevrij. Nauwkeurig uitgevoerde bikefitting is hiervoor van groot belang. Bikefitting zorgt ervoor dat u een comfortabele houding aan kunt nemen op u fiets, waardoor spierkracht optimaal wordt omgezet in pedaalkracht. Hierdoor presteert u niet alleen beter op uw fiets, maar neemt de kans op blessures ook nog eens af. Alles voor de perfecte fietservaring!

Maatwerk

Geen enkel lichaam is hetzelfde. Bikefitting verdient daarom een persoonlijke aanpak. Om een comfortabele houding voor u te kunnen creëren kijken we exact naar wat uw lichaam nodig heeft. Lenigheid, stabiliteit en kracht, ze hebben elk zo hun invloed. Echter kijken we verder dan dit. Ook uw doelen, niveau en ervaring zijn van belang voor onze persoonlijke aanpak. Hierdoor worden lichamelijk klachten als zadelpijn, onderrug-, nek/schouders- en knieblessures voorkomen.

Optimaal presteren

Uw prestaties zijn voor een groot deel natuurlijk afhankelijk van uw eigen capaciteiten, maar ook de fiets en de afstelling hiervan zijn wat dit betreft van groot belang. Het is erg belangrijk dat de spierkracht die u inzet maximaal wordt omgezet in pedaalkracht. Een goede houding en afstelling van onder andere de pedalen is hiervoor essentieel. Wij gaan met u en uw fiets aan de slag om deze krachtoverbrenging te maximaliseren. Zo presteert u beter met dezelfde inspanning.

Bikefitting voor elk type fiets

Bikefitting bij Bike Service Van Vuure is er ook voor meerdere fietsen. Wij zorgen niet alleen voor een ideale houding op uw racefiets, maar ook uw mountainbike, crosser of tijdritfiets zijn bij ons van harte welkom. De ideale houding is voor ieder type fiets anders, dus verdient iedere fiets ook weer een maatwerk aanpak. Kom met al uw fietsen langs en u bent in één keer voorzien van een optimale houding op al uw fietsen.

Neem nu contact met ons op voor een afspraak! Zo heeft u binnenkort de ideale fietshouding gevonden, waarmee u optimaal blessurevrij kunt presteren.